Vážení zákazníci, náš e-shop v tuto chvíli nepřijímá a nevyřizuje objednávky.

Černé čaje

Černé čaje nejlepší kvality se stejně jako zelené připravují z prvních dvou lístků a výhonku. Sklizené listy se suší na roštech 12 – 18 hodin. Po zavadnutí čajovníkových lístků dochází k jejich svinování a uvolňování buněčné šťávy. Jedině tak je možná následná fermentace/oxidace. Mění se při ní barva čajových lístků ze zelené na měděnou a uvolňují se látky, které význam- ně ovlivňují chuťové vlastnosti čaje. Tyto látky jsou z velké části rozpustné jen v horké vodě, proto se černé čaje, na rozdíl od zelených, zalévají právě vroucí vodou. Fermentace zároveň prodlužuje trvanlivost čaje.

Podle velikosti listů se černé čaje rozdělují na listové, zlomkové (Broken), drcené (Fannings) a práškové (Dust). Listové čaje, které jsou většinou prodávány jako volně sypané, tvoří pouze okolo 2 % světové čajové produkce.

Černý čaj obsahuje velké množství různých látek, které ovlivňují jeho vůni, chuť, barvu i působení na lidský organismus. Mezi nejvýznamnější patří kofein, který je zastoupen v průměru 4 %. Kofein tlumí únavu, zlepšuje koncentraci a paměť a pomáhá využívat tuk jako zdroj energie, kofein také napomáhá dýchacímu a kardiovaskulárnímu systému – rozšiřuje tepny a uvolňuje hladké svalstvo.

Sváteční

Sváteční

Aromatizovaný černý čaj s chutí třešní a květin

od 89,00 Kč

Vanilka - Bourbon

Vanilka - Bourbon

Aromatizovaný černý čaj s příjemnou chutí vanilky a bourbonu

od 89,00 Kč

Vietnam Black Tea

Vietnam Black Tea

V chuti tohoto černého čaje dominuje sladkost připomínající turecký med.

od 70,00 Kč

Yunnan Black Buds

Yunnan Black Buds

Černý čaj pyšnící se velice delikátní a jemnou nasládlou chutí třtinového cukru, vanilky a karamelu

od 820,00 Kč

Tato stránka v rámci poskytovaní služeb využívá cookies, pokračováním v návštěvě stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací naleznete zde